Emosi Anak

“Mama! Adik pecahkan lego rumah saya!!”
Seringkali kita berhadapan dengan situasi yang menyesakkan dada.
“Benda kecil macam itu pun nak menangis?! Dah tak payah nak nangis! Berhenti menangis!”
(Abang menangis lebih kuat)

Aduh!
Kasihan anak…
Namun, bagaimana yang seharusnya dilakukan?
Tidak dinafikan ibu dan bapa sering terperangkap dalam kesibukan jadual harian dan tekanan dari pelbagai punca lalu kepenatan. Akhirnya tidak mempunyai kesabaran dalam melayani karenah anak.
Tidak dinafikan juga kekurangan ilmu tentang teknik yang betul untuk menangani emosi anak menyumbang kepada masalah tersebut.
Ada juga yang mempunyai ilmu, tetapi kurang latihan praktikal tentang bagaimana mahu mengaplikasikan teknik menangani emosi anak.

Seminar “Let’s Talk Emotion” akan membantu ibu bapa menangani perkara ini…
…tips dan amalan bagi membantu ibu bapa melatih kesabaran dalam diri melayani anak-anak…
…ilmu-ilmu asas dalam pembentukan emosi anak…
…aplikasi praktikal bagaimana mahu menangani suasana-suasana yang melibatkan emosi anak…
“Oh, iye? (Sambil menghampiri anak dan lihat lego abang) Hmm… Mesti penat abang buat rumah ni tadi”
“Haah, abg buat tadi. Tak pelah sekejap lg abg buat baru”
(Eh?)
Abang tadi telah terpujuk dengan keprihatinan dan empati ibu kepadanya dan telah melupakan kesedihan dirinya.
Bahagianya si anak apabila ibunya melupakan kesedihan diri untuk kebaikan yang JAUUUUH JAUUUUUUH JAUUUUUUUH lebih BESARRRRRR

Jom Daftar seminar Let’s Talk Emotion!

46cd5130-3003-4136-8705-80127f05fbb6

Yuran :

RM 140 seorang
RM 270 Pakej suami isteri

Promosi Hari Pekerja

–sehingga 8 Mei 2016–
RM 130 seorang
RM 250 pakej suami isteri

# Seminar ini berbahasa Melayu
———————————-
Aktiviti kanak-kanak disediakan untuk 2 tahun ke atas
Yuran aktiviti kanak-kanak : RM45

——————————————-
Sila klik link ini untuk pendaftaran peserta di sini

http://goo.gl/forms/czzE1zHyYq

Pendaftaran anak di sini

http://goo.gl/forms/wfEk9xwilo

Hubungi Team NLI sebarang pertanyaan
Cik Nadhrah : 0196916559

 maklumat lanjut mengenai seminar klik link ini : http://goo.gl/991HQv
untuk testimonial seminar anjuran NLI Education : http://goo.gl/vBe1mP